Australian and Malaysian heritage informs this home extension in London

South London agency Gruff Architects has created an extension of a London household dwelling that attracts on its Malaysian heritage and the time the household spent in Australia. An inside courtyard creates an city oasis in any season within the semi-detached home. The consumer, a household of three, needed a design that might remind them of the hotter local weather and the kind of out of doors and out of doors dwelling that they had lived throughout their keep overseas.

The extension features a kitchen, utility room and eating space. The research areas are situated on either side of the internal courtyard and overlook the backyard. In heat climate, picket body home windows permit the house to be opened in order that cross air flow can cool the home.

The supplies – pure wooden, uncovered grey masonry, glazing pockets – have been chosen to mix in with the pure setting to create a delicate and soothing ambiance. Architects have created new openings with glass partitions to create new entrances for gentle to flood the home, whereas a visually distinct sloping roof body standing atop a flat roof over all of the size provides the household an opportunity to see the sky from the eating room.

Pictures of French + Tye.

Related posts