The Miller Lane Residence is designed for hurricanes

M2 Studio designed the Miller Lane Residence, situated within the northern a part of New Orleans close to Lake Pontchartrain, with storm surge safety. An earthen mound is a barrier between the home and the lake, guaranteeing that the construction is not going to be affected. Throughout the design course of, one of many essential issues was to maximise the views of every proposed flooring. To do that, they used a mechanical elevate. Throughout the building course of, the elevate needed to rise, however they nonetheless managed to maintain the view.

The bottom flooring homes one of many essential public areas with a nook kitchen and a lounge boasting extraordinarily excessive ceilings. The flooring in polished concrete are blended with black and white components and numerous shades of grey.

A second cantilevered flooring overlooks the decrease residing area whereas sheltering the non-public household areas behind a big curved wall.

The open staircases characteristic walnut steps supported by hid floating metal plates.

Wire ropes climb steps from the highest flooring to the ceiling, making a putting visible aspect.

Extra public areas are on the third flooring with views of Lake Pontchartrain

Related posts